• 30.07.2015, 19:30

Høst-mood


De siste dagene har føltes ut som høst. Noe som egentlig har vært helt greit, ettersom høsten vanligvis er min beste årstid, sånn funksjonsmessig. Jeg kommer så nær optimale Ida jeg kan komme om høsten. Muligens et resultat av oppladning fra sommerferie, den dalende temperaturen som gjør at jeg kan krype inn i tykke gensere og under tepper på sofaen med noe godt å varme meg på (altså oppnå max kosenivå). Ah, høst - jeg er glad det er deg som er rett rundt hjørne (selv om jeg gjerne vil ha litt sommer først).

Så jeg har altså vandret omkring leiligheten i slacke t-skjorter, spist suppe og kost meg med bok.  

 

  • 28.07.2015, 21:21

Drømmekropp vs. Helse


Om sommeren florer artikler om hvor mye man må trene om sommeren, om hvordan ferie 'ikke er en unnskyldning for ikke å trene og spise sundt', hvordan man kutter kalorier i sommermaten og jevnlig stiller en ansatt fra treningssenter opp på TV eller en artikkel for å fortelle oss at vi ikke presser oss selv nok på trening. Man skal yte max. Hele tiden. For ingenting er så viktig som å få #drømmekroppen utkledt som 'helse'. For er det egentlig helse som selges her? Det virker som det selges en hel del reklameplasser og treningsmedlemskaper. Og dårlig selvbilde. Og dårlig samvittighet. Er ikke helse mer enn gulerøtter, cardio og styrketrening? Jeg tenker at helse må være holistisk; det å passe på og ha det godt både fysisk og psykisk. Da er det kanskje greit og ta litt ferie og ikke stresse over kaloriinnhold. Og det er kanskje greit at en trener det en liker og tar det litt i eget tempo og kjenner på at det er greit å ta det chill når en føler kroppen og psyken trenger det. 

Det var iallefall det jeg gjorde i dag. Gikk litt tidligere da jeg følte meg sliten og energiløs. Men det er helt greit. Jeg kommer sterkt tilbake!  • 27.07.2015, 21:47

Trening og svette


I dag var jeg på joggetur for første gang på et par uker. Sist gang jeg jogga følte jeg meg så sinnsykt fresh. Nesten som forsidepikene på treningsmagasiner, som liksom er ute å løper i full make-up, null svette og ser ut som de har the time of their lives. (ikke det at jeg noen gang har sett slik ut når jeg løper(eller at noen som helst har)). I dag var jeg litt mindre fresh for å si det mildt. Jeg svetta, peste og ansiktet mitt displayed helt nye nyanser rød.


(50 shades of red)

 

I tillegg fant jeg ut, etter jeg kom hjem, at leggene mine var long overdue for å shave. Ukult.Jeg kjølte meg ned med en is-is (dvs. frossent vann). Jeg har hatt storproduksjon denne sommeren, for på tross av at det er crappy sommer ute, er leiligheten som et drivhus. Du spør kanskje; Ida, hvorfor går du ikke ut og kjøler deg ned da, i stedet for å slikke på frossent vann? Fordi jeg er lat og vil ligge på sofaen. (og jeg har utviklet sterke følelser for isene mine. Nam.)Spanderte på meg selv min favoritt smoothie med grønnkål og persille også. Livin' it up, med andre ord. 

Nå skal jeg prøve å trene grepet mitt litt mens jeg ser på Netflix. 

Men det kan være at jeg gir opp og spiser sjokolade istedet. 

 

  • 26.07.2015, 19:54

Ryddesjau


Idag har jeg ryddet til den store gullmedaljen. Etter ferie er det så mye rot som bygger seg opp og bagasje som ryddes ut av. Hybelkaninene sniker seg rundt i hjørnene og mesker seg på at jeg lar det gå noen dager ekstra uten å rengjøre. Det er rart; jeg merket ingenting til disse problemene før jeg flyttet hjemmenfra. Jeg savner mamma. Men jeg kom meg gjennom the ordeal. Og det er få ting som et rent hjem. Jeg må si at jeg elsker denne burgunder kjolen! Den er sommerens store reding; Som å gå i kjoleversjonen av en joggebukse (og er det noe jeg elsker så er det joggebukse(og Kjetil. Og chips.)) og at den er fortsid passer perfekt til denne noe kjølige sommeren. Edit: denne grusomme sommeren, vær så snill å gi meg litt varme! Man skal ikke behøve å fryse når man er ute å går i Juni! Med strikkegenser på! Nå kan uka bare komme!

 

  • 25.07.2015, 21:37

Hviler ut etter ferie


Så var jeg hjemme igjen, og det er godt jeg har imorgen til å hvile ut etter ferien! Kjetil og jeg pleier ta det max med ro når vi er på ferie, men på denne Osloturen fant vi på så mye(voksen nå) og var tidlig oppe til hver eneste frokost, så vi var på nippet til slitne da vi satte oss i bilen for å kjøre hjem. Heldigvis har jeg i kveld og imorgen å hvile ut på før hverdagen begynner igjen. Men det skal bli meget godt med hverdager da, jeg er rutinemenneske på grensen til det ekstreme og blir lett satt ut av feriedagenes frie flyt; mine faste holdepunkter visket ut og jeg blir svevende i et så smått ubehagelig ferielimbo. Det er ikke for å si at jeg ikke har samlet et godt knippe nye fantastiske ferieminner:


Skyting med luftpistol. Jeg er ikke særlig god. Heldigvis har jeg et nærmest ikke-eksisterende konkurranseinstinkt. 

Klar for bading på hotellet(den eneste bading jeg har gjort i år). Vi fant senere ut resepsjonen hadde overåkning av området. Tipper de ble amazed by mine og Kjetils akrobatiske ferdigheter. 


Tenner lys i Oslo domkirke. Vi ble hysjet på av en kirkeansatt. Flaut.


Fikk litt sol på skrotten.

Spiste McD's for første gang på lenge! From the N to the O to the M.


Mojitolove.

 

Jeg har just nu konsumert en hel grandiosa og jobber hardt med godteriet fra Sverige mens jeg lar mine øyne nyte av den nye sesongen Under the Dome.

  • 24.07.2015, 21:20

Harry folk på harrytur


Vi er muligens ikke de mest classy folkene, så da måtte det nesten en harrytur til, når vi likevel er så nær grensa! Temperaturen hadde også falt noen grader og været var mildt sagt skiftende. 

Så vi hoppet i bilen og etter flere feilkjøringer og ufrivillig sightseeing av diverse øyer utenfor Oslo by, var vi på vei! Frem kom vi også, selv om troen ble satt på prøve da GPSen tok oss over heia og steder vi aldri hadde sett før.

Før og etter. Notice mengden av Capri-sonne. Juicen som smaker som all annen juice, men som likevel alle er i skyene over. Jeg forstår det ikke, og at this point I'm afraid to ask.

 

Godtebutikken er høydepunktet for Harrytur for meg og alle begrensninger flyr rett ut av det ikke-eksisterende vinduet.Jeg er på dette tidspunkt (en noe skamfull) eier av bl.a 3 kg m&m (litt under. Jeg begynte å spise på vei tilbake til Oslo). Jeg kjøpte også noen vekter jeg skal bruke til trening, men det får man vente med til man kommer hjem. Det er ferie noen dager til, og jeg har tatt på meg ansvar for ganske mye smågodt, såeh...I ain't got time for no workout!

 

 

 

 

 

 

  • 23.07.2015, 19:19

Oslokonspirasjon


Vi er Oslo og det er sol!


Ah, Clarion - Ida loves coffie too.


På tross av at jeg har levd den første lykkelige sommerdagen i år hvor jeg ikke har behøvd jakke, blir jeg både bitter og mistenkelig når jeg tenker over tingenes tilstand Oslo vs. Vestlandet. For hva annet kjørte Det Gule Lynet (bilen) i 110 på, Mad Max Style, enn en tre felts motorvei inn mot Oslo? Og hvilken annen stand enn plettfri er Oslo? Og hvilket annet vær enn solskinn finner man i Oslo? Finnes noen av disse på vårt kjære Vestland? Nei. Så vi kan tydelig se favoriseringen av vår hovedstad i forhold til distriktene! Været er de kanskje bare heldige med - men jeg jobber med en elaborate konspirasjonsteori som involverer en sinister allianse mellom politikere og meterologer.

Men som mulig hykler jeg er, nøt av det fine været og Oslos vakre stand. Vi har sluppet oss løs på shopping (luksusfellen neste) og hadde en lengre picnic på taket av operahuset, som Kjetil så romantisk inviterte til.

 Det blåste litt.Lunsjkaker og glutenfritt rundstykke jeg stjal fra hotellfrokosten.

 

Jeg fikk endelig kjøpt sånne klemmer til å trene underarmene med! Min svake underarmer og hender har hindret meg utvikling i Romansk markløft da jeg er for svak til å holde stanga (literally bare stå å holde stanga). Så jeg prøvde dem litt før jeg bestemte meg for å ta en lur i stedet. 
Nå er det tid for mat om jeg kan dra Kjetil opp fra sin lur (vi er trøtte for vi var så voksne at vi stod opp til overnevnte hotellfrokost). Vi bor praktisk situert rett over TGI Fridays, hvor vi var i går og spiste min vanlige rett. 

 Dette er egentlig en forrett, men jeg pleier alltid bli så mett at jeg ikke klarer å spise opp hovedretten, så jeg bestemte meg bare for å bestille den slightly større versjonen "deleversjonen" (dele. haha.) av retten og spiste hele som hovedrett. Potatolove <3

 

 

 

 

 

  • 22.07.2015, 20:30

Hytteliv og aldersregresjon


Jeg var muligens litt negativ i forrige innlegg angående sommeren. Sannheten er jo at den, på tross av manglende hete, har vært ganske så fin. Da min mann reiste til Oslo for å se AC/DC med venner, hang jeg med mamma og pappa på hytta. På tross av (eller kanskje nettopp på grunn av) at en er/skal være voksen og selvstendig er det ekstra godt å bare få være datter, og muligens regressere noen år til stadiet der foreldre rydder, betaler og passer på.Hytteturen fikk for min del en relativt brå avslutning da jeg som cøliaker fikk i meg gluten (se ufresht bilde av meg i collagen under som jeg akkuratt har lært å lage. Hence bruken av en del collage.)

 Jeg var heldigvis bedre dagen etter og min mann kom hjem med luftpistol(?), om det er det det heter. Flaks at jeg er så glad i fare, fart og spenning. Neida, men det var overraskende morsomt, og jeg ble så oppildnet og uvøren at jeg både hoppet på trampoline og klatret i et tre (Jeg forstod at jeg hadde handlet med overmot da min mor måtte løfte meg ned fra treet.)

 Min søster var også hjemme, noe som skjer altfor sjelden - dvs, hun er sikker mer hjemme enn mange andre som studerer borte. Men vi er en close familiy.

 Ikke la sola på bildet lure dere, jeg måtte ha vinterjakke på.

 Nå er det tid for tur med min mann! Oppdateringer føler nok.

  • 21.07.2015, 21:07

21.07.2015


Det kommer et tidspunkt i hver nordmanns liv der en bare må late som om det er sommer. Så etter dagevis med regn bestemte jeg meg for ta noen sommerbilder. Affæren endte nesten med frostbitt og vinterdpresjon midtsommers.

 

 

Sommer er gårdsliv og blomsterplukking mens regnvann renner ned i øynene bak solbrillene som jeg ikke hadde noen grunn for å ha på. 

Ingenting er som å kjenne solvarmt fjell under føttene på vei til bading. Synd det ikke ble noen av delene.

Slapper av på plenen i hagemøbler hvis comfort matcher været.

 

Men som nordmenn flest har jeg ikke gitt opp håpet om sommer. Kanskje August blir bedre!

 

idacosta

Småby, student, kaffi, kaktus, bøker, film og serier.

Search

Bloggdesign

hits