• 31.08.2015, 23:01

Mandag og stress


Uka startet med et pang. Av stress. Uff, noen dager blir ikke helt som man har planlagt og jeg har en tendens til bli litt stressa når jeg av en eller annen grunn ikke får gjort det jeg hadde tenkt å gjøre! Jeg føler allerede jeg burde ha kommet lenger med oppgaven jeg skal skrive. Men, men - det er jo ikke alltid så mye en kan gjøre når ting kommer i veien. Jeg får bare øve meg å 'go with the flow'. Noe som bør være lett siden jeg er en så chill person (les: uptight). Jeg setter får vel heller sette inn et nådestøt i morgen! 

Jeg fikk i det minste pynta meg litt til Team-night! 

 • 30.08.2015, 19:56

Uka som gikk


Siden jeg fortsatt er dårlig etter 'the gluten incidence', har jeg brukt mesteparten av dagen på sofaen. Men jeg har i det minste fått leiligheten ryddet og vasket i samarbeid med min mann. Det ble likevel en passiv avslutning på ei aktiv uke;

Jeg fikk nytt noen av muligens årets siste sommerdagene (jeg håper jo selvfølgelig vi får noen varme sensommerdager/høstdager til).


 

Jeg hadde første skoledag og er endelig i gang med siste skoleår! Jeg feira med kaffe og comic mens jeg ventet på å bli hentet av min mann.

 

Siden vi var på Kvadrat, ville min mann som vanlig ha McD's. Takk og lov at den ikke finnes i Egersund; vi hadde vært 90% hamburger. 

 

Fredag var det ut på roadtrip til Larvik med min mor. Vi drev effektiv kjøring så det var lunsj i bilen med den obligatoriske termosen.

 

Så disse vakre 'nyoppussede' lokalene. 

 

Ukas høydepunkt var selvfølgelig å få se min søster igjen. Ingenting er som å være sammen med familien!
Nå er jeg klar for ei ny hektisk uke, om jeg bare blir frisk igjen til imorgen! 

 • 29.08.2015, 23:38

Utforsker


I dag viste min søster min mor og jeg rundt Stavern. Det var et nydelig sted og nydelig vær. Jeg var noe dårlig på grunn av at jeg fikk i meg gluten gjennom hotellfrokosten. Slike frokoster er å spille russisk rulett med kroppen, på tross av at jeg er så nøye som overhode mulig! Men å være sammen med to av mine favorittmennesker gjorde dagen utrolig fin allikevel!


 • 28.08.2015, 23:33

Roadtrip!


Jeg befinner meg herved i Larvik! Hva finnes vel i Larvik? spør kanskje du. Utenom større mengder Farris, er det er (eller et sted i nærheten som ikke har hoteller) min søster har tatt opp residens i anledning siste skoleår. Jeg var for første gang sjåfør og ikke passasjer på vei bort og priser Mannen i Skyene for kaffi, en drikk jeg også lente meg kraftig på i går, da jeg hadde min første skoledag. Jeg er såpass classy og selvspanderende at mens andre sitter i kantina med sine fancy latte'er og hva enn annet  kaffemaskinen på skolen spyr ut, sitter jeg med kaffiøyne og heller i meg fra medbrakt termos. 

Det var faktisk ganske så god temperatur når en kom seg bort fra vestlandet.


Vi spiste Indisk. Da jeg spurte servitøren om "medium pluss" var sterkt, lo han ut et nei. Jeg er usikker på om han forstår den norske gane - men jeg oppdaget i det minste at jeg har en svettekjertel under øyet. 

 • 26.08.2015, 20:19

Morgentrøbbel


Dagen i dag startet noe utfordrende. Jeg sjekket værmeldingene og siden det så greit ut hev jeg på meg en kjole og en lett jakke. Da jeg skulle ut døra derimot, hølja det ned. Så jeg hoppa i regnklær og vassa meg gjennom regnværet til bussen som selvfølgelig var for sen. Da jeg satte meg i setet tok jeg meg selv i å klø på låret; ikke vet jeg hva som har stukket meg men det så ut som jeg hadde et mindre utbrudd  av byllepest. Flaks at jeg valgte lårkort kjole. Jeg hadde et ærend før jeg skulle på biblioteket og studere (godt å komme seg ut av huset når man stort sett bare skal sitte hjemme å skrive oppgave), noe som skulle passe perfekt siden internett sa at butikken åpnet 9, og biblioteket ikke før 10. Dessverre hadde internett feil og jeg stod der i pøsregnet med stadig kaldere nuppehud og skulte på en mørk fotobutikk. Da de endelig åpnet var selvfølgelig fremkallingsmaskinen ødelagt. 

Heldigvis fikk jeg vært både effektiv og sosial på biblioteket med gode Helene, min day-saver. 


Regines bok - utrolig sterk og rørende. Onsdag er joggedag for meg og min mann, og vi hintet heftig til hverandre om å droppe i dag siden det regna så hinsides. Vi tok ikke hverandres hint. Så det ble jogging, om enn ganske så low-intensity da stien vi skulle inn på egentlig bare var en serie dammer.


Er usikker på om det er mascara eller gjørme jeg har på kinnet.

 • 24.08.2015, 20:42

All beached up and nowhere to go


Når det er sol og varmt er det liksom som om jeg glemmer at det kan være kaldt og surt. Og når det er varmt kan jeg liksom ikke huske hvordan varme føles. Jeg har visst litt vær-hukommelsestap. Men nå sier værmeldingene at dette skal være siste sommerdag på lenge, så jeg benyttet anledningen og hev på meg noen lette sommerklær. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt et sted å dra da; som ei strand. Jeg har faktisk ikke bada ei eneste gang i sommer. Det er jo nesten en skam, men nå liker jeg ikke å bade med mindre jeg er så gjennomvarm at jeg svetter ut samtlige kjertler. Og det har liksom vært få slike dager i år.


 
Ellers er jeg tilbake i skolebøkene. Endelig. Jeg er meget klar for skolehverdagen igjen!


 

 • 23.08.2015, 02:06

Bursdagsfest og Blonder


Lørdagskvelden var det duket til bursdagsfest for vakre Stine. Så det ble tur til Lye denne helga også - det er visst der det skjer for tiden! Det var såpass varmt at jeg kunne gå i kjole uten verken strømper eller jakke. Sommer; er det deg?

Min venninne Helene har alltid det beste outfit-gamet. Sjalu.Jeg klarte ikke snappe et flatterende bilde av bursdagsbarnet, så jeg må bruke dette fra i går. Men med den poseringen gjør det slett ikke noe; Queen Stine!Ellers ble det en noe sen kveld; til meg å være iallfall! Vi passer mine foreldres hund denne helga, så vi kunne ikke la stakkaren være altfor lenge hjemme alene. 

Så mye chips <3 Og min elskede mann, selvsagt!

 • 22.08.2015, 00:08

Innflytningsfest!


Min venninne Camilla har flyttet inn i nytt hus. Så hun inviterte til innflytningsfest; fylte sitt nye bosted med jenter, cranked up the music og satte frem rikelig med fôr. Det ble, som dere kanskje forstår, en sukksessfull kveld.Stine prøver å ta en Ida-pose. Jeg tar det som ett kompliment på poseringsgamet mitt.


Jeg falt for fristelsen og spiste mye chips. Og fortsatte når jeg kom hjem.

Nå er jeg klar for bursdagsfest imorgen! 

 

 

 • 20.08.2015, 00:02

Alt en burde


Noen ganger blir jeg frustrert, sint og lei meg over alt jeg ikke får gjort. Alt jeg burde gjøre er som et fjell jeg dag etter dag prøver å bestige, bare for å komme et par meter opp, før jeg må tilbake til start neste dag. Da jeg fortalte hva jeg følte til min mann sa han "men du gjør jo så mye, fra morgen til kveld!". 

Jeg tror vi kan være litt for strenge med oss selv, forvente litt for mye og holde tilbake på å gi oss selv credit for det vi faktisk får til. Kanskje en litt oftere bør gi seg selv en 'self-five' og si "så bra at jeg gjorde det" eller "det gjorde jeg ganske så bra" i stedet for "det kunne jeg gjort bedre". Jeg tror også at om man er litt snillere med seg selv så kan man faktisk få til mer, for det er jo bedre å jobbe under positive omstendigheter enn negative.

Dette er iallfall noe jeg må jobbe med.Det var sykt varmt i dag (iallfall inne, ute blåste det godt), så jeg tok på noe luftig og chill. Glad jeg endelig fikk brukt denne shortsen. Har liksom ikke fått den helt til, men jeg elsker slike ruter.Jeg fikk lest en del skolearbeid også. Skal innrømme at denne boka går treigere enn jeg liker.  • 18.08.2015, 22:19

Dager som går


Noen ganger bare går dagene, innholdet repeteres og man flyter avgårde, uten at man merker at det skjer. Slik har det vært de siste dagene; det har skjedd mye, men allikevel veldig lite. Jeg skal innrømme at jeg er en stor fan av rutiner, så dagene blir etter eget ønske ganske like. Men jeg har måttet innlemme øvelseskjøring inn i mine dager, om jeg har noen illusjon om noengang å få førerkortet. 

Siden det var en nydelig høstdag stoppet min mor og jeg for å kjenne litt på sola. Meg og det Gule Lynet. Nesten et mirakel at stakkaren fortsatt sviver. Men det er jo gobilen sin.Ah, det er lett å være glad når sola skinner. Jeg håper bare jeg får noen litt mer effektive dager enn jeg har hatt i det siste!

 • 16.08.2015, 23:04

Weekend Fun


Jeg reiste helt til Lye i helga, til min venninne Stine. Hun er min skrekkfilmkompanjong, men det er dessverre langt mellom hver film av kvalitet når det kommer til denne sjangeren. Vi endte opp med en langtrukken film om STG; dvs. Sexually Transmitted Ghost. Konseptet var grusomt, men filmen hadde likevel såpass suspens at jeg måtte koble av med Candy Crush underveis (det hjalp også som distraksjon mot det grusomme plottet). Større mengder junky food og klær tilpasset konsumering av slik mat er jo selvsagt obligatorisk på slike aftener.Jeg sov over siden det tross alt er en hel togtur unna Egersund. Da jeg skulle hjem søndag morgen var selvsagt toget forsinket. NSB og jeg har et komplisert forhold. På tross av at NSB til stadighet skuffer meg, er jeg til dels avhengig siden jeg ikke har førerkortet. Men dette sier jeg; den dagen jeg får lappen, er det over for meg og NSB.

Det var rett i kirka når jeg kom hjem. Var på team, så vi tulla rundt og koste oss.

Siden butikkene var stengt var jeg å shoppa litt i fryseren til mamma og pappa. Veldig økonomisk for min del. Fikk meg en glutenfri grandis; en verdig avslutning på helga.

 • 14.08.2015, 21:25

Lufter sommerklærne


I dag har jeg brukt ca. hele dagen på å lese i forberedelse til skolestart. Nå er det fortsatt en god uke til undervisning begynner, men føler at jeg ligger bak med lesing allerede. Overraskende nok ble det ikke så mye lesing i ferien som jeg hadde planlagt. Rare greier. 

Det har vært varmt i dag! Men som en kosmisk ironi var det nær stiv kuling. Selvfølgelig. Man skal jo ikke ha en FOR fin sommer heller.

Men jeg prøver å få luftet sommerklærne litt.

 • 13.08.2015, 22:58

Sol og pinligheter


Idag var det sommer med stor S. Dvs. solmessig; temperaturmessig var den så som så. Min mor og jeg tok turen til Jøssingfjord, under påskudd av øvelseskjøring. Nydelig natur, men de verste toalettene jeg noengang har sett. Jeg måtte squatte over en ring av urin for å klare å sette meg ned på toalettet mens jeg brakk meg over stanken. 


Tok frem bootsene igjen for første gang siden våren. Mine absolutte favorittfottøy!


Det er så herlig å få bruke tid med verdens beste mamma <3Awkward story of the day: siden jeg har vært en del alene og vaska i det siste har jeg blitt vandt med å kunne danse med til musikken jeg har på ørene, noe jeg tok meg selv i å gjøre flere ganger på treningssenteret i dag. Og på tross av at jeg selv føler jeg har The Moves, har vel aldri noen beskyldt meg for å være rytmisk. Jeg så en person le. 

 • 11.08.2015, 23:25

Sommerparty innendørs


I dag var sola ute igjen, dessverre varmet den bare opp innemiljøet og gjorde leiligheten til et drivhus. Så jeg frøys ute og svetta inne. Ingen god deal etter min mening.Jeg var å trente på studio i dag også. Var jo klam og svett før jeg tok i vekt. Såeh - hot(no pun intended) tips til treningssentre; Spander gjerne på dere litt ekstra air condition i sommermånedene. 

Det ble litt sommerparty inne. Familiene(min og svigers) trykka seg sammen i leiligheten vår og så film og bilder fra bryllupet/feire svigermor som har bursdag i morgen. Så vi stappa i oss pizzahorn og latet som om vi var sunne med frukt til dessert (jeg fortsatte å spise pizzahorn når de andre gikk. Nam.)

 

 

 • 09.08.2015, 19:33

Sommer i byen


Lørdag var det sommer. Jeg var nesten i sjokk og kastet på meg sommerklær. Og det var bare litt kaldt; altså nesten et mirakel! Kjetil og jeg koste oss på bytur med gavekort fra brylluppet. Jeg fikk kjøpe støvler. Som vestlandsjente er dette noe jeg burde investert i for lenge siden, men siden jeg er både kresen utseende og pris (dvs. jeg vil ha fine støvler for "the cheap cheap") har jeg ikke funnet noen. Men nå kunne jeg altså spandere på meg litt ekstra.

 Så var vi å drakk kaffi. Noe som kanskje ikke er fullt så fancy da vi bare drikker den samme sorte som vi kan brygge hjemme. Men det er jo kanskje godt å få bytte sofaen vi drikker den i. Og det føles jo alltid meget classy når en betaler for å sitte et sted.Det var en naken mann på vannflaska. Kjetil var ikke imponert. 


 

 

 

 

 

 

 

 • 09.08.2015, 01:30

Powerpoint, kaffi og håndarbeid


Etter en uke som har vært hardere enn jeg ønsker at uker skal være(har svingt mellom dårlig og direkte syk), fikk jeg kose meg på powerpoint-kveld. Konseptet var ganske enkelt vi laget en powerpoint om et selvvalgt tema og presenterte for de andre. Da jeg endelig hadde et publikum som måtte høre på meg, brukte muligheten til å snakke om bøker og forfattere jeg liker, som jeg som regel ikke får snakke om, da ca. ingen jeg kjenner har samme smak i litteratur som meg. Jeg tror heldigvis ikke de andre syns det var forferdelig, og de andres powerpointer var meget underholdene. Det ble kaffi og håndarbeid også, noe som må være oppskriften på en suksessfull kveld. • 03.08.2015, 20:53

Tvunget ut


Søndager trekker jeg mot barndomshjemmet for å få noe ordentlig mat. Dessverre skal min mor absolutt sitte ute med en gang hun aner en sprekk i skydekke. Det betyr ingenting om det er blåser så kaffikopper velter og duken blafrer som et febrilsk fredsflagg; noe jeg og pappa metaforisk vifter, sjanseløst mot mammas ute-diktatur.
Det er ingen sympati om man fryser. Helst skal man sitte i bikini og late som om det er godt. 

 

 

 • 02.08.2015, 21:10

5 fordeler ved å være vaskehjelp!


Utenom studier har jeg jobbet litt som vaskehjelp, og denne sommeren er intet unntak. I den anledning har jeg laget en liste over hvorfor det er fint å være vaskehjelp!

 

1. Vasking = trening.

Som renholder brukes ca. alle muskler i kroppen. Ting skal løftes, bæres og skures og man er på beina i timer i strekk! 

(Har aldri vært så støl som etter første vindusvaskedag i år).
 

2. Funksjonelle klær. 

For kunne utføre oppgavene som renholder effektivt, er funksjonelle klær viktig. Og funksjonelle klær er meget ofte komfortable klær. En behøver heller ikke bruke tid på å prøve å sette sammen The Perfect Outfit og sparer dermed en hel del tid på travle, trøtte morgener.

(Det er få ting jeg elsker så mye som komfortable klær).

 

3. Du gjør rutineoppgaver.

Som renholder er arbeidsoppgavene ofte relativt automatiserte, noe som betyr at en kan bruke hodet på andre ting! En kan bli meget så 'belest' gjennom lydbøker, utdanne seg eller utvikle interesser gjennom podcasts og radio, eller bare høre på musikk dagen lang. 

(Til og meg jeg, som aldri hører på ny musikk, har utvidet repertoaret med minst 4 sanger - Shocking, I know).

 

4. Du er alene.

Siden renhold som oftest må gjøres utenom vanlige arbeidstider får en som renholder frihet til å utfolde seg. Trist? Len deg over vaskekosten og gråt. Glad? Sving deg gjennom lokalene til Nciki Minaj. Advarsel: Det kan være lurt å se seg om av og til, plutselig står det en person bak deg og ser på showet. 

 

5. Vaskekunnskaper.

Du får syke vaskeskills! Noe som alltid kommer godt med på hjemmebane.Vaskeboss out!

idacosta

Småby, student, kaffi, kaktus, bøker, film og serier.

Search

Bloggdesign

hits