• 29.09.2015, 19:21

Run!


Sist uke ble det minimalt med trening da jeg heller lå på sofaen og prøvde å overvinne influensa(noe jeg i dag fant ut jeg hadde etter min mann utviklet samme symptomer som meg, gikk til legen å fikk beskjed om at han hadde influensa). Det som er kjipt med å ha en treningspause er at det så sinnsykt hardt å begynne igjen! Det er som om kroppen min går fra basketball til medisinball, og det er vanskelig å få medisinball til å dabbe. Det er i det minste perfekt joggevær for tiden; temperaturen har falt noen grader, og lufta er kjølig på tross av sol og skyfri himmel! Derimot er det ikke varmt nok til å tørke stiene jeg liker å løpe på, noe som gjør at jeg må stoppe og balansere hver 10. meter, og for å gjøre den lille leken vanskeligere må jeg kontinuerlig spille "stein eller kukake?", full av frykt for at jeg skal lande på en soltørket skorpe, som faller inn i myk kuskit ved kontakt. Og jeg vet ikke engang hvordan de kom der! Jeg har aldri sett ei eneste ku; pluss at det er steder som er ganske vanskelig å komme til. Uansett - det er farlige saker. Jeg kom hjem skitten å svett.

Nå skal jeg ligge på sofaen!

 • 28.09.2015, 20:22

Go' mandag


Uff, sist uke var lite aktiv. Jeg ble syk og dermed ble det lite skolearbeid gjort, eller egentlig ble lite gjort generelt. Og når lite blir gjort blir jo dagene bare enda verre! Så jeg var meget glad da uka var over. Jeg har stor tro på at denne uka blir bedre. Føles som at jeg har fått gjort mer i dag enn jeg gjorde hele sist uke sammenlagt (om man ikke regner med Candycrush, der har jeg nådd nye nivåer, literally). Og det føles meget bra! Go' mandag altså; pleier ikke være så mange av dem!

Men! Det var definitivt ett høydepunkt sist uke; fredag var jeg på skolen og snakket med veileder og resultatet var mye bedre enn jeg forventet(jeg har vel kanskje en tendens til å tro at jeg gjør det mye verre enn det realiteten er). Og på kvelden hadde jeg noen venninner over for en fantastisk kveld! Jeg fikk også farga håret, men jeg klarer aldri å lære at det ikke er lurt å farge håret samme dag som jeg skal ut på noe. Jeg hadde farge OVERALT (det er som om jeg bare blir dårligere til å farge mitt eget hår for hver gang jeg gjør det. Hvordan er det i det hele tatt mulig?!)


Lekkert, ikke sant?

 

 • 23.09.2015, 15:43

1 Genser, 2 Looks


Jeg har følt meg litt 'under the weather', så jeg har tatt for meg av zombiefilmer de siste dagene. Jeg er jo, som kanskje kjent, en stor fan av sjangeren. Men jeg skal innrømme at det finnes mye dårlig der ute. "Diary of the Dead" f.eks. Navnet sier jo sitt, 5 min av filmen sier så mye mer; skuespill så dårlig at de fortjener sine zombie-infiserte filmskjebner.

Nuvel, Z-nation hadde kommet ut med nye episoder, og de var fantastiske og morsomme og grusomme(dere som har sett dem (som muligens ikke er så mange) vet hvilken scene jeg snakker om).

I går var det i tillegg perfekt inne-vær. Men i dag glimtet sola til litt, noe som egentlig alltid er gledelig (kanskje nettopp med mindre en har benket seg på sofaen uten intensjon til å utnytte de sjeldne strålene).

Uansett. Jeg har nå begynt å finne frem høstklær! Og jeg kjøpte en genser i sommer jeg ikke har fått anledning til å bruke enda. Men, jeg liker den godt da den kan brukes begge veier!

Om man skal ha den frem er det kanskje visdom å bruke teip eller ha noe fint under, med mindre du har tenkt å 'free the nipple'

Jeg elsker ruter! Spesielt i denne rød/grønn kombinasjonen. Det er et must hver høst for meg! 

(Jada, jeg skal farge etterveksten. Det er bare så fryktelig kjedelig å farge håret!

 • 20.09.2015, 17:54

Søndagstur


I dag bestemte min mann og jeg seg for å pakke en sekk med niste og utnytte godværet på tur! Temperaturen var fantastisk god med tanke på vi er i september og etter vi kom oss opp på fjelltoppen lå vi bare å nøt sola og niste (vi nøt ikke fullt så mye de diverse insektene som har spist seg store og sløve gjennom sommeren). Det er noe veldig godt med å gå på tur; hverdagen er fyldt av stress og man løper fra den ene aktiviteten til den andre. SÅ det er så godt å bare kunne ta noen timer å spasere, ligge i sola, nyte mat og se utover uten å måtte tenke på alt en burde gjøre, eller forstyrres av TV og mobiler. 

Dere kan skimte litt av min fine by der nede!

Jeg hadde rundstykker med salami og majones. Det har vært mitt absolutte favorittpålegg så lenge jeg kan huske!

Vi prøvde å mate sauene med gulrot, men bare en turte komme bort. Den var helt uinteressert i gulerot.

Viser mine balanse skills. Neida, jeg holdt frike ut noen sekunder senere og måtte sette meg ned. Jeg er ikke særlig stor fan av verken fart eller spenning.

Min mann derimot blir 8 år igjen når han får mulighet til å utfolde seg i diverse utfordrende aktiviteter. 

 • 19.09.2015, 20:33

Jentekvld!


I går kveld var en etterlengtet jentekveld! Fine Nandini var sjåfør som kjørte til Lye, på tross av at hun er 6 år yngre har hun hatt førerkortet i 2 år mens jeg og Helene må fortsatt kjøres rundt (takk Nandini, du er helt!). Stine hadde laget og kjøpt inn store mengder mat og jeg spiste en meget stor prosent av den maten - jeg var fortsatt mett i morges.

Vi spilte 'Jentekveld'. Noe som fort blir relativt revealing. Men slik blir det jo fort når man bare er jenter. 

Beste jenter som holder ut med meg!Stine hadde til og med bakt glutenfri kake! Noe jeg får såpass sjelden at jeg er sikker på at jeg egenhendig spiste halve.

Jeg nådde nye nivå swag. • 18.09.2015, 15:40

Høstluft!


I dag ligger jeg på sofaen med ei dyne og prøver å ignorere den lille stemmen i hodet som maser (og stresser) om at jeg bør lese skolearbeid. Hysj, stemme - jeg vil ha helg nå. Men damn, though - plutselig ble det kaldt! Lufta føles helt annerledes og det er vel endelig høst. Jeg har fått ei kåpe (også av min kjære tante) i denne nydelige lillatonen - en av mine nye favorittfarger! 

 

God helg!

 • 17.09.2015, 19:26

Lange dager


I dag var en lang dag. Jeg pendler til skolen med buss og på bussen hjem var det så dårlig luft at jeg knapt fikk puste! Ble bare kvalmere og kvalmere. Kjenner jeg er superklar for helg! Jeg skal ligge leeenge på sofaen.

 

 

 • 16.09.2015, 17:24

Lilla Høst


Jeg har hatt en litt hard uke, men endelig begynner det å lysne. Pluss, jeg er endelig ferdig med utkast av første innlevering for året; og på tross av at jeg har et hav av arbeid igjen (det meste), føles det godt å ha tatt et lite skritt mot målet. Jeg har sittet med duftelys i hele dag og kost meg med i strikkegenser, nå skal det bli varm suppe også!

Ah, denne lillafargen er min store høstfavoritt! Og min kjære tante var så fantastisk og spanderte på meg denne nydelige genseren <3

 

 • 15.09.2015, 13:47

Valg!


Så var valget unnagjort for denne gang! Håper alle som kan fikk levere sin stemme. Føler det blir vanskeligere og vanskeligere å bestemme seg for parti å stemme på! Kanskje spesielt i lokalpolitikken, der (det virker som) partiene glir litt over i hverandre og skillene viskes ut. Men jeg har god tro; det viktigste for meg var nok kanskje det som har med helsevesenet lokalt, synes det er mer enn skammelig når avdelinger på eldrehjem stenges og flere av sykehusets funksjoner sentraliseres slik at vi ender opp med et dårligere tilbud og muligens farlige situasjoner.Gikk for litt høstklær. Nå synker 'endelig' temperaturene og vi holder på å regne bort! Det var såpass i dag at regnet klarte å trenge seg inn i støvlene i det lille tomrommet som kommer mellom leggen og støvelen når jeg beveger meg.  • 13.09.2015, 17:55

Kos


Det er så godt å komme seg bort av og til! Merket ikke hvor stressa og sliten jeg var før jeg regelrett kræsja i en godstol på hytta. I går kveld tok jeg og min far turen tilbake til hytta da resten av gjengen fortsatte til bowling. Jeg hadde fått ei ny bok i posten som jeg hadde bestilt og har gledet meg så til å lese! 

Strikkesokker: CHECK!Ro i sjelen <3

 

I morges gikk vi for å skyte på blink og ballonger i et øyeblikks opphold fra regnet (som ikke varte lenge nok for oss til å bli ferdige).På tross av at min mann og jeg hadde øvd hjemme, var det min mor som stakk av med seieren. Så var det hjem igjen og forberede seg på hverdagen!

 

 • 12.09.2015, 19:36

Hyttetur


I går reiste vi mot Det Glade Sørland på hyttetur! Jeg så for meg noen dager med solslikking på et svaberg i god Sørlandsstil. Det viste seg at jeg var i overkant optimistisk; vi tok visst vestlandsværet med oss. Så det var på med regntøy og ut for å se Farsund; et sted det tok ca. 5 min å utforske før vi nærmest løp tilbake til bilene våre og reiste til Lyngdal som, i motsetning til Farsund, viste seg å ha et overraskende velutviklet sentrum og shoppingmuligheter. Det ble både nye høstklær og masse god mat. Min mor insisterte på at jeg måtte posere med oksestatuen. Den "ER" jo Lyngdal, sa hun. Jeg vet ikke helt hva det betyr, men jeg både mata oksen og red på den (nei, jeg kom meg ikke oppå alene. Nei, vi var ikke alene. Ja, de som så oss lo), i noe jeg tipper er god turist-stil.
(Som sagt, det blåste "litt")

 

Deretter fikk jeg kjøre handlevogn-bil på butikken.

*Stolt sjåfør*

"Neiii, mamma! Jeg vil ha DEN!"

Jada, vi morer oss. Nå skal det spises sjokolade og diverse annet snacks i god hyttestil!

 

 • 10.09.2015, 22:08

Venting.


I dag var en laaang dag. Kjetil skulle hente meg etter skolen, så jeg gikk å satte meg på en kafé i Stavanger, mens jeg ventet. Og ventet. Og ventet litt til. Og sippet til den ene stakkars koppen med svart kaffi jeg kjøpte. Kjetil var nemlig i ett møte som dro "litt" ut, og der satt jeg. Og siden jeg hadde et tonn å drasse på orket jeg liksom ikke gå noe sted. Tror ikke den kaféen tjente noe penger på meg for å si det sånn(men hadde de hatt noe glutenfritt å spise, hadde de derimot tjent litt mer.)

 Kjetil insisterte på at vi skulle øve oss med lustpistol, da vi skal på hyttetur i morgen og det er lovet konkurranse.  

 • 09.09.2015, 21:14

All in my head


Dagen i dag har gått med på lesing og atter lesing. Noe som betyr at det har skjedd ganske mye i dag - men bare inni holdet mitt, så det er begrenset hvor morsomt det er å blogge om. Dvs. jeg hadde nok egentlig synes at det hadde vært spennende å skrive om mitt oppgave-tema, men når jeg tross alt har brukt mesteparten av dagen på nettopp dette vil jeg gjerne aktivisere meg selv i en anelse mer hjernedød aktivitet. 

Så, Zombie-bingo anyone?

Litt av mitt lektyre + 'The Essentials': kaffe og kesam med pasjonsfrukt. Jeg er usikker på akkurat når min avhengighet til dette meieriproduktet begynte, men det er trygt å si at jeg har konsumert flere titalls bokser. Det er min perfekte kvelds-snack (eller hvor-tid-som-helst-snack for den saks skyld).

 Nå er det å preppe for morgendagen. Torsdager reiser jeg inn til universitetet(jeg er en pendler), noe som betyr at jeg må opp grytidlig og hvis jeg ikke pakker sekken og legger frem klær, kan en være sikker på at jeg stiller i joggebukser uten verken matpakke eller kaffi(=krise).

 

 • 08.09.2015, 20:05

Smak av sommer


Været er mildt sagt skiftende. Én dag er det telys og strikkesokker; neste er det sommerkjole og grillings. Ikke at det blir mye grilling hos Ida & Kjetil, da det alltid føles ut som om det er en altfor elaborate prosess bare for ei stakkarslig pølse. Så er det hele greia med å spise ute; selv om det er godt i været, kan en nesten være sikker på at jeg har lyseblå fingertupper når vi er ferdige. Så blåser håret i maten. Også vil diverse insekter ha en bit. Det er egentlig synd, for jeg er ganske glad i grillmat. 

Men mitt poeng; i dag var det en liten sommersmak og på tross av at det bare ble med grill-lukta fra naboen på oss, tok jeg iallfall frem en sommerkjole jeg ikke har fått brukt i år.

 

 • 06.09.2015, 23:38

Uka som gikk


Nok en uke har gått, nok en ny står i vente. Siden jeg er over gjennomsnittet glad i rutiner, skjer det ikke så veldig mye annerledes fra uke til uke, men et par (noe uforutsette) høydepunkter fikk jeg likevel! Min venninne Christina kom innom på kaffi og hadde med nydelige blomster til meg (akkurat slik jeg liker) og sjokolade (akkurat slik jeg liker)! Er hun ikke fantastisk (og kjenner meg kanskje litt for godt)?!Et annet var selvsagt date med min mann. Jeg nevnte det ikke i forrige innlegg, men vi spilte faktisk bowling. Jeg er ikke spesielt glad i spill, og av spill kanskje spesielt ikke bowling; men siden jeg elsker min mann og min mann elsker bowling ble jeg med. Det var første gang det bare var oss som spilte og det var faktisk meget greit. 

Bildet ble av litt tvilsom kvalitet grunnet et uforutsett skifte til discobowling.

Etter bowling fikk vi utforsket litt.Så til den kommende uka sier jeg bare; Come at me brah, I'm waitin'!

 

 • 05.09.2015, 23:50

Date in the sun


I dag hadde jeg og min mann en date-dag. Det er så viktig å sette av tid til hverandre. Noen ganger er det lett å glemme at en behøver å bruke kvalitetstid sammen, siden man liksom går å trår hverandre i hælene hver dag. Men det er viktig å bare gå ut å ha det gøy sammen, å bare være kjærester.

 

Ble litt bilder på vakre Jæren. Det ser kanskje ikke slik ut på bildene, men vi holdt på å blåse bort! Nå skal jeg smyge meg bort til mannen min i sofaen og kose litt/spise litt mer snacks før natten.

 • 03.09.2015, 21:08

Mellow Yellow


I dag var andre skoledag for meg. Siden jeg skriver oppdage er jeg bare på skolen én dag i uka. Merker jeg strever med å komme inn i gode rutiner for lesing hjemme. Men det kommer seg heldigvis. Så har jeg jo en del deadlines to keep me on my toes. I dag fikk jeg heldigvis en del idéer og ny inspirasjon!

 

Some days there just isn't enough coffee in the world!

 • 01.09.2015, 22:45

Sommerslutt


I dag var det plutselig høst! Noe som egentlig føltes helt ok. Jeg kokte kaffi, krøp under teppe og fant frem ullsokker. Ikke det at jeg ikke kunne tenke meg flere sommerdager, men jeg gleder meg til å kunne gjøre alle høst-tingene - tenne lys, ha på tykke jakker og nyte kveldene der mørket faller tidligere. Jeg gleder meg også til å ikke behøve å late som om det er sommer, noe vi (iallfall her på vestlandet) egentlig har måttet gjort i år i mangel på ordentlig sommer. 

Nå skal jeg krype under dyna med mitt nye zombie-lektyre.

Koseklær hører også høsten med!


idacosta

Småby, student, kaffi, kaktus, bøker, film og serier.

Search

Bloggdesign

hits