• 12.10.2015, 20:18

Power up!


Ah, ny uke! Selv om jeg var meget trist da helgen var over i går, var det egentlig deilig å komme i gang med en ny uke. Selv om mandager alltid er litt treige. Jeg tror jeg power-down så mye i helgen at det tar en del tid og power-up igjen. Jeg er litt som et modem internett. 

Jeg fikk tvunget meg ut på en joggetur i dag også. Note to self: Ikke spis tre rundstykker og ca. en boks makrell i tomat rett før jogging. Det føltes ut som jeg hadde en stein i magen som ikke kunne bestemme seg om den skulle opp, eller prøve å presse seg ut av sidene på kroppen. I går satt jeg meg forresten fast under en stang på treningssenteret. To ganger. Jeg tror ikke trening liker meg.Sinnsykt kaldt det plutselig var i dag! Vurderte nesten å flytte skolesakene mine inn på badet, det eneste rommet med en utholdelig temperatur. Men fant frem en pelsjakke (falsk, selvfølgelig)! Litt Cruella vibe men ellers liker jeg den, hehe!

  • 11.10.2015, 18:28

Taco søndag!


I kontrast til resten av helgen har egentlig dagen i dag vært full av aktivitet; har fått trent, spist masse taco og kake hos mine foreldre og gått i kirka. Føler meg ganske mye friskere, så nå krysser jeg bare fingrene for at jeg er på oppadgående! 

Jeg klarte også å grave frem denne lyseblå toppen fra skapet. Jeg elsker slike Peter Pan krager. Som dere kanskje ser prøvde jeg også å krølle håret, med et noe tvilsomt resultat.

Nå skal jeg kose meg med rundstykker med oksetunge! Det er egentlig julepålegg for meg. Men litt førjulskos må være lov!

  • 10.10.2015, 19:55

Helg & Netflix


Denne helga ble ikke helt som den skulle. Kroppen min har ikke spilt helt på lag i det siste, så i stedet for den planlagte hytteturen, som jeg hadde gledet meg til i to uker, ble det sofaen hjemme. Igjen. Et lite lyspunkt er at jeg endelig gav serien 'New Girl' en sjanse, og den er jo fantastisk! Jeg beklager til alle som har anbefalt den før og jeg har bare vært sånn 'nææh, den virker teit.' Den er ikke teit. Den er fantastisk. Jeg kjenner meg altfor godt igjen i hovedpersonens awkwardness. Jess er mitt nye spiritanimal.

 Håper alle har en fantastisk helg!


  • 08.10.2015, 19:25

Storm!


Herlighet som det blåser for tiden! Vinden har ult utenfor vinduet i flere dager. Jeg er ganske vandt med vind ettersom jeg tross alt bor på vestlandskysten, men de siste dagene har det vært såpass at jeg har våknet på nettene! I tillegg bor jeg ganske høyt oppe så vinden føles dobbelt så ekstrem her. Klarte nesten ikke gå i en rett linje når jeg skulle ned til byen. Men! Det betyr at høsten er her for fullt, og jeg trenger ikke lenger tenke to ganger på om jeg skal ta på strikkesokker og vinterjakken når jeg skal ut! Og endelig kan jeg kose meg under ei dyne på sofaen med god samvittighet (og uten å svette for mye) med nye episoder av favorittseirene mine (som også er en del av det beste med høsten. Ah, Criminal Minds og Doctor Who - jeg har ventet så lenge på dere).

Og det betyr luer! Et av mine favorittplagg. Spesielt hvis de har ører. 

Jeg har til og med fått bakt rundstykker idag og spist meg alt for mett.

  • 07.10.2015, 10:52

Te og poesi


For noen dager siden kom en av mine beste venninner, fantastiske Helene, på døren med den beste gaven; 'Ren Poesi' som er ei bok jeg har gledet meg til lenge! Dette er en samling nordiske dikt, utvalgt av personen bak instagramkontoen ved samme navn. 

Jeg er en stor fan av dikt! Poesi har dessverre blitt en meget undervurdert kunstform. Og hva passer vel bedre med poesi enn én kopp te?

 

  • 05.10.2015, 18:49

Army Coat


I dag har jeg endelig fått vasket leiligheten! Siden vi har vært syke og jeg har skrevet på innlevering har husarbeidet blitt litt forsømt. Men nå er det så rent jeg kan få det på en for- og ettermiddag. Så nå skal det slappes av og forhåpentligvis leses litt. 

Ellers har jeg gravd litt i klesskapet og fant denne kåpa jeg ikke har brukt på lenge. Men jeg skal definitivt bruke den denne høsten! (Det var en del vind ute idag, så jeg ser muligens litt forblåst ut).

   • 04.10.2015, 20:29

Skrekkfilm & søndagskos


I går kveld ble tilbragt med min kjære venninne Stine, som er en av de få som vil se skrekkfilmer med meg. Å se skrekkfilm er en berg- og dalbane prosess; først er vi så gira, litt inni filmen spør vi oss selv om hvorfor vi kontinuerlig utsetter oss selv for slike grusomheter og når filmen endelig er over smiler vi lykkelig og sier at dette må vi gjøre igjen! Men det er vel nettopp på grunn av denne berg-og dalbane opplevelsen vi liker skrekkfilmer så godt i det hele tatt. Vi måtte jo selvsagt drukne frykten vår i store mengder mat og snacks.

Fine Stine med sin digre (og til tider hyperaktive) kosehund Luna. 

Søndagen har gått så altfor fort! Dagen har for det meste gått med til å slappe av og lade batteriene til en såkalt 'leseuke', som er universitets måte å gi oss høstferie på, uten å faktisk gi oss ferie. Jeg er ingen stor kokk, men prøvde meg på en oppskrift på sitruskylling (oppskriften jeg brukte kan dere finne her). Jeg laget den med båtpoteter og rosenkål Jeg elsker rosenkål og det passer perfekt nå på høsten! Smaken var ganske interessant, gøy å prøve en ny vri på kylling!

 

  • 03.10.2015, 19:00

Fur sure!


Nå har jeg endelig nådd første milepæl i skoleåret! Jeg har levert inn et såkalt 'research proposal' som er noen sider om hva jeg vil skrive masteroppgave om, planen jeg har for å gjennomføre den og hvorfor det er verd å gjøre. Det var mye mer omfattende enn jeg trodde det kom til å være, men nå er jeg iallfall endelig ferdig og (relativt) klar for å begynne å skrive på selve oppgaven. Uff, det kommer til å bli et hardt år. Men jeg er jo veldig glad jeg får anledning til å gjøre dette da! 

Ellers er jeg hekta på skinn og pels i kombinasjon!God lørdagskveld <3

  • 01.10.2015, 21:37

TBT Jul og vinter!


Uff, jeg tror jeg tok litt for hardt i når jeg begynte å føle meg bedre etter influensa. Kræsjet hardt på sofaen etter trening å skole i dag, eneste gangene jeg har klart å karre meg opp er for å hente mat og gå på do. 

Men åh, jeg er så i julemodus! Kan ikke vente til juletre, julefortellinger, julemusikk, julekaker, julepynt, julefilmer og julemat! Jeg skall gå ALL OUT i år! Mulig det bare er noe jeg sier nå i et øyeblikks nostalgisk lengsel, jeg har nemlig en tendens til å ha store planer, som jeg aldri får tid til å gjennomføre når jula nærmer seg. Men heldigvis er vi fortsatt i en fase i livet hvor vi blir invitert og slipper å holde juleselskaper, så da kan jeg liksom stjele med meg julefølelsen derfra(og mat og kaker). Men jeg skal kjøpe store mengder julemarsipan da, as is tradition!

Juletider for to år siden. Jeg skulle ha juleverksted og måtte kjempe med naturen for å tak i noen stakkars kvister. Jeg skal også legge til at til tross for store planer om hjemmelaget julepynt, ble det kun tre, stygge ornamenter. For pengene jeg brukte på materialene kunne jeg sikker kjøpt et par bokser fin julepynt. Min mann mobber meg fortsatt for dette.

Åh, som jeg gleder meg til kulde å snø (sier jeg nå, men hør meg klage om noen måneder). Jeg har en forkjærlighet for luer. Det skal bli så gøy å finne dem frem igjen!

Fra tur til hytta sist vinter. Norge kan virkelig være nydelig om vinteren også!

Gode Festus som har lekt i snøen!

idacosta

Småby, student, kaffi, kaktus, bøker, film og serier.

Search

Bloggdesign

hits